Omgeving

Bosrijke omgeving

Het terrein van scouting Emmeloord ligt in een bosrijke omgeving, het Emmelerbos. Voor een groep welpen of kabouters is het scoutingterrein al prima te gebruiken voor het spelen van spellen. Net buiten het terrein kun je in het Emmelerbos vlot varen, spellen spelen en dagtochten met leuke posten lopen. Op loopafstand, ook in het Emmelerbos, ligt een grote kinderboerderij. In de buurt vind je ook de Bosbadhal met een overdekt en openlucht zwembad.

In de buurt

Op ongeveer anderhalve kilometer afstand van clubhuis de Barakker bevindt zich het centrum van Emmeloord. Voor je boodschappen kun je hier terecht bij een aantal supermarkten. Breng, als je toch in het centrum van Emmeloord bent, een bezoekje aan de Poldertoren (tegen betaling, meer info bij het VVV kantoor). Als je de 65 meter hoge Poldertoren beklimt heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de Noordoostpolder.

Net buiten Emmeloord ligt Schokland – het eiland in het land. Museum Schokland is een geschikt startpunt voor een wandeling over het eiland. Je kunt bijvoorbeeld de Gesteententuin bezoeken. In een 45 minuten durende wandeling kom je van alles te weten over de soorten gesteenten die tijdens de laatste IJstijd in de Noordoostpolder zijn beland. Met de fiets bereik je Schokland door vanuit Emmeloord dwars door het akkerland te rijden.